Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski, prins cu mâna în fondurile CIA

© Sputnik / StringerVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2023
Vladimir Zelenski
Abonare
Generali ucrainieni l-au turnat pe Zelenski la CIA că ar fi furat bani din fondurile trimise de americani
BUCUREȘTI, 1 aug - Sputnik. Generali supărați ai Forțelor Armate ale Ucrainei ar fi putut transmite CIA informații despre delapidarea de către președintele Volodymyr Zelensky a asistenței financiare oferite de Statele Unite, scriu jurnaliştii portalului Al Mayadeen.
Observatorii au remarcat că numele lui Zelensky și al altor oficiali de la Kiev au fost menționate tocmai de șeful CIA, William Burns. Era vorba despre însuşirea a 400 de milioane de dolari alocaţi de Statele Unite pentru a ajuta Ucraina.
„Se pare că informația a ajuns la CIA prin intermediul generalilor ucraineni, care erau supărați pe Zelensky pentru că nu le-a împărțit o parte din fondurile furate”, sugerează articolul.
Anterior, într-o analiză publicată de Inspectorul General al Departamentului de Stat privind controlul ajutorului alocat Kievului s-a raportat că corupția autorităților ucrainene pune în pericol eficacitatea ajutorului SUA pe termen lung și impune necesitatea unor mecanisme de control stricte.
Fluxul de știri
0