Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Ucraina respinge propunerile de mediere şi dă ultimatumuri Rusiei

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaздание Министерства иностранных дел (МИД)
здание Министерства иностранных дел (МИД) - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2023
Abonare
Ucraina respinge toate propunerile de mediere, deoarece este axată pe a da ultimatumuri Rusiei, a declarat șeful departamentului al doilea al Ministerului de Externe al Rusiei pentru Comunitatea statelor independente.
BUCUREŞTI, 1 aug – Sputnik. Ucraina respinge toate propunerile de mediere, deoarece este axată pe a da ultimatumuri Rusiei, „ambalate” în formula de pace a președintelui ucrainean Volodimir Zelensky, a declarat pentru Sputnik Aleksei Polişciuk, șeful departamentului al doilea al Ministerului de Externe al Rusiei pentru Comunitatea statelor independente.
Rusia apreciază eforturile țărilor terțe de a căuta o soluţionare politică și diplomatică conflictului din Ucraina, a mai spus diplomatul.
„Dar Kievul respinge toate propunerile de mediere. Sunt fixați orbește pe logica ultimatumului în ceea ce privește Rusia, [ultimatum] elegant împachetată în aparenţa atrăgătoare a formulei de pace a lui Zelenski”, a spus Polishchuk, adăugând că Ucraina încearcă să-i „păcălească pe partenerii săi” și să-i implice într-o „fraudă”.
Moscova va continua dialogul cu privire la perspectivele de soluționare a păcii în conflictul din Ucraina cu parteneri precum China, Africa şi Brazilia, care vin cu „propuneri constructive și de fond”, a mai spus diplomatul.
Fluxul de știri
0