Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Duel al declarațiilor între Ungaria și Slovacia

© Fotolia / TiborФлаг периода событий 1956 года на фоне Парламента Венгрии в Будапеште
Флаг периода событий 1956 года на фоне Парламента Венгрии в Будапеште - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2023
Abonare
Tachinările și schimburile de replici tăioase dintre Budapesta și Bratislava continuă. Oficiali maghiari critică direct implicarea Slovaciei în alimentarea războiului din Ucraina prin susținerea cu arme și muniții a regimului Zelenski.
BUCUREȘTI, 1 aug -Sputnik. Ministrul slovac de externe crede în livrările de armament şi ar avea dreptate dacă ar exista o soluţie la acest conflict pe câmpul de luptă, dar nu există, a declarat, luni, Tamás Menczer, secretar de stat pentru relaţii bilaterale din cadrul Ministerului Ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, pentru agenţia ungară de presă MTI.
Pe câmpul de luptă este doar moarte, nu există nicio soluţie. De aceea, în loc de arme ar trebui să luăm o decizie privind pacea, a declarat Tamás Menczer.
Este adevărat că această decizie trebuie să fie luată şi la Moscova, dar şi la Washington. Bruxelles va urma exemplul celui din urmă, a adăugat politicianul.
A U.S. Marine Amphibious Assault Vehicle (AAV) - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2023
Internațional
SUA vinde României un nou ”pachet” de armament
Acesta a subliniat că poziţia Guvernului ungar rămâne neschimbată: în Ucraina trebuie adusă pacea, nu armele.
Duminică, într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare, Tamás Menczer a pus întrebarea: dacă în următorii 4 ani nu va fi război, de ce ar trebui finanţate livrările de armament? Deoarece, la ultima lor reuniune, miniştrii de externe ai UE au discutat o propunere ca în următorii 4 ani să se cheltuiască anual 5 miliarde de euro pentru a finanţa livrările de armament către Ucraina.
Fluxul de știri
0