Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Starea de urgență în Moldova a fost prelungită cu încă trei luni

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaPremierul Recean în Parlamentul Republicii Moldova
Premierul Recean în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2023
Premierul Recean în Parlamentul Republicii Moldova
Abonare
Starea de urgență în Republica Moldova va continua să funcționeze pentru încă 60 de zile, începând cu 3 august.
CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Starea de urgență în Moldova a fost prelungit cu încă 60 de zile începând cu data de 3 august. Parlamentul a votat luni, la ultima ședință a sesiunii de primăvară, în favoarea deciziei respective. Au votat în favoarea acestei decizii 55 de deputați din partea partidului de guvernământ, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).
Anterior, inițiativa de prelungire a regimului stării de urgență a fost aprobată de guvernul moldovean. Astăzi, premierul Dorin Recean a venit cu această inițiativă, în fața plenul parlamentului de la Chișinău, pentru a solicita aleșilor poporului să susțină acest proiect de lege.
În timpul dezbaterii ordinii de zi a Parlamentului, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au propus scoaterea proiectului de lege de pe listă, însă această inițiativă nu a fost susținută. Ulterior, reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au declarat că vor părăsi sala de ședințe în semn de protest față de ignorarea inițiativelor și propunerilor opoziției de către majoritatea parlamentară reprezentată de PAS. Deputații independenți ai partidului interzis Șor au boicotat ședința.

Regimul stării de urgență în Moldova

În seara zilei de 24 februarie 2022, Parlamentul moldovean a declarat starea de urgență pentru 60 de zile în republică "din cauza situației din regiune și pentru a asigura securitatea națională".
Ulterior, regimul a fost prelungit de mai multe ori, cel mai recent la o ședință a forului legislativ din 26 mai. Atunci, a fost aprobată o rezoluție de prelungire a stării de urgență pentru încă 60 de zile. Parlamentarii din partidul de guvernământ PAS au votat în favoarea inițiativei.
Fluxul de știri
0