România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

PNL propune austeriate bine temperată

© Pixabay / MoldovanCristianРумынский лей
Румынский лей - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ședința de luni a lui Nicolae Ciucă și a conducerii PNL cu miniștrii liberali din guvern, se lasă cu un plan de austeritate guvernamentală, menit să contribuie la reducerea deficitului bugetar.
BUCUREȘTI, 31 iul -Sputnik. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, va cere PSD să fie de acord cu eliminarea voucherelor de vacanță pentru bugetarii cu venituri mai mari de 10.000 de lei brut lunar, au declarat pentru G4Media surse liberale. De asemenea, el va cere ca TVA pentru cărți și manuale să rămână la 5%, deși discuțiile din coaliție vizează eliminarea acestui prag și ridicarea la 9% sau 19%.
În plus, Ciucă va cere și alte măsuri, precum comasarea instituțiilor deconcentrate cu rol similar, precum cele din subordinea Ministerului Muncii, au mai declarat sursele citate.
O altă propunere a lui Ciucă va fi scăderea cu 20% a numărului de secretari de stat și limitarea numărului de membri în consiliile de administrație ale companiilor de stat, dar și achiziții în comun făcute de localități și instituții.
Kathleen Kavalec - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
România
Ambasadoarea SUA ia la rând instituțiile statului român
De asemenea, el va propune ca Ministerul Finanțelor să creeze un mecanism care va evalua calitatea cheltuielilor ordonatorilor de credite, în așa fel încât cei care sunt mai eficienți vor primi sume mai mari, iar cei care nu sunt eficienți, li se vor diminua din sumele alocate.
Sursele liberale citate susțin că Ciucă va propune coaliției PSD-PNL un plan de investiții cu bugetare multianuală.
Fluxul de știri
0