Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă medalie de aur pentru Moldova

© Photo : Ministerul Educației și CercetăriiАлександрина Чуботару завоевала золото на чемпионате Европы по тяжелой атлетике
Александрина Чуботару завоевала золото на чемпионате Европы по тяжелой атлетике - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2023
Abonare
Sportivii moldoveni au reușit din nou să promoveze imaginea țării noastre după ce au reușit să obțină o nouă victorie la competițiile sportive internaționale
CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Ministerul Educației și Cercetării anunță despre o nouă victorie obținută de Alexandrina Ciubotaru care a reușit să obțină medalia de aur la Campionatul European de Haltere.
„Alexandrina Ciubotaru a reușit să obțină aurul, în limitele categoriei de până la 76 kg U-20, la proba „smuls” a reușit să ridice 93 kg, clasându-se pe locul I, iar la a doua probă „aruncat” - 117 kg, la fel, a obținut aurul . Tânăra a acumulat un total de 210 kg, devenind campioană europeană”, se anunță în știrea publicată pe site-ul ministerului.
Reușitele Alexandrinei se datorează atât muncii și dedicației sale, cât și a antrenorului Leonid Șpac de la Școala Sportivă din Bălți.
Campionatul European de Haltere, ediția 2023, rezervat tinerilor de până la 20 de ani, se desfășoară la București, în perioada 26 iulie - 3 august.
Fluxul de știri
0