Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Negocieri pentru frontiera dintre Irak și Kuweit

© AP Photo / Hadi MizbanFuad Hussein și Salem Al-Sabah
Fuad Hussein și Salem Al-Sabah - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2023
Abonare
Chestiunea frontierelor maritime dintre Irak și Kuweit, lăsată ”în aer” după primul război din Golf, când Irakul a ocupat emiratul kuweitian, urmează a fi tranșată prin negocieri diplomatice între cele două state arabe.
BUCUREȘTI, 31 iul -Sputnik. Irakul şi Kuweitul doresc să ajungă la un acord asupra traseului definitiv al frontierelor lor, în special maritime, au indicat duminică miniştrii lor de externe, cu ocazia unei vizite la Bagdad a şefului diplomaţiei kuweitiene, transmite AFP.
Frontierele terestre şi maritime dintre cele două ţări au fost stabilite de ONU în 1993, la trei ani după ce Irakul a invadat Kuweitul. În trecut, responsabili irakieni au declarat ca sunt gata să recunoască graniţa terestră a Kuweitului, dar cea maritimă rămâne un subiect de dispută: pentru Bagdad, traseul trebuie să îi garanteze accesul nestingherit la apele Golfului, vitale pentru economia sa şi exporturile de petrol.

Şeful diplomaţiei irakiene, Fuad Hussein, a afirmat, după o întâlnire cu omologul său kuweitian, şeicul Salem Al-Sabah, că "accentul a fost pus pe soluţionarea problemelor frontaliere".
Fluxul de știri
0