România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ministrul român al Afacerilor Interne, despre traficul de persoane

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUCătălin Predoiu
Cătălin Predoiu - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2023
Abonare
Cătălin Predoiu spune că traficul de persoane este o problemă globală care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Care este angajamentulo său și al Ministerului român al Afacerilor Interne pe acest palier.
BUCUREȘTI, 31 iul- Sputnik. Ministrul român al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, spune că traficul de persoane este o infracţiune gravă prin care se încalcă flagrant drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului.
”Angajamentul meu şi al Ministerului Afacerilor Interne pe acest palier este unul ferm şi asumat cu toată responsabilitatea în faţa românilor, dar şi în faţa partenerilor internaţionali, înţelegând că numai prin eforturi comune consistente putem stopa acest flagel care distruge destine”, a declarat Predoiu.
Conform acestuia, cea mai importantă componentă a acestei lupte este prevenirea, iar victimele traficului de persoane şi exploatării de orice fel sunt persoane vulnerabile care au nevoie de protecţie.
Predoiu a subliniat că este nevoie în continuare de activităţi susţinute pentru conştientizarea populaţiei atât la nivel naţional, cât şi internaţional, în ţările de origine, de tranzit şi în cele de destinaţie, cu privire la existenţa traficului de persoane, în cele mai variate forme, precum şi cu privire la riscurile asociate acestui fenomen.
”Totodată, este necesar ca oamenii să îşi cunoască foarte bine drepturile, să ştie că nu trebuie să îndure tratamente denigrante sau violenţe şi să aibă încredere că vor fi protejaţi de lege", a completat Cătălin Predoiu.
Fluxul de știri
0