Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii au solicitat repetat autorităților să intervină în soluționarea problemelor

© Sputnik / Rodion ProcaПротест фермеров в центре Кишинева, 22.06.2023
Протест фермеров в центре Кишинева, 22.06.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2023
Abonare
Fermierii moldoveni atenționează repetat autoritățile de la Chișinău despre lipsa de deschidere în ce privește soluționorea problemelor cu care se confruntă în agricultură.
CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Fermierii moldoveni solicită repetat urgentarea aprobării regulamentelor privind compensarea parțială a costurilor de producere fermierilor și repartizarea motorinei din România, cu debirocratizarea maximă a procedurilor.
La fel, agricultorii cer convocarea promptă a ședinței cu prim-ministrul Republicii Moldova în vederea discuțiilor ce țin de introducerea moratoriului la plata datoriilor producătorilor de cereale și oleaginoaselor.
Solicitările fermierilor vin în contextul în care a trecut mai bine de o lună de când au venit cu aceste cerințe către autorități, dar până în ziua de azi aceste documente nu au fost aprobate de către Guvern și nici în ordinea de zi a Executivului pentru 2 august proiectele respective nu figurează.
Fluxul de știri
0