Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații PAS au decis interzicerea membrilor Partidului „Sor” să candideze în alegeri

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 19 мая 2022
Заседание парламента Молдовы 19 мая 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2023
Abonare
În cadrul ultimei ședințe a sesiunii de primăvară a Parlamentului, majoritatea parlamentară a votat un proiect de lege prin care membrii partidelor politice declarate neconstituționale nu vor putea fi aleși pe o perioadă de la trei la cinci ani
CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Membrii partidului „Șor” din Republica Moldova, declarat recent neconstituțional nu au dreptul să participe la alegerile locale din acest an și nici la cele parlamentare sau prezidențiale din anul viitor.
Deputații au votat modificarea potrivit căreia „Nu pot fi alese: [...] pe o perioadă de la 3 la 5 ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, persoanele care la acel moment erau membri ai organului executiv al partidului politic declarat neconstituțional, persoanele care ocupau funcții elective sau care erau pe listele de candidați supleanți din partea partidului politic declarat neconstituțional”.
Totodată, atributele partidului politic declarat neconstituțional nu pot fi utilizate de către alte partide politice, blocuri electorale și alți concurenți electorali.
În cazul în care se constată utilizarea unor asemenea atribute, acesta constituie temei pentru refuzul înregistrării partidului politic de către Agenția Servicii Publice.
Fluxul de știri
0