Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum vrea UE să prelungească războiul

© AFP 2024 / FRANCOIS WALSCHAERTSDrapelul Ucrainei arborat la Parlamentul European
Drapelul Ucrainei arborat la Parlamentul European - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2023
Abonare
Scandalul diplomatic Ungaria-Slovacia se lasă cu dezvăluiri: „La ultima întâlnire, miniștrii de externe ai UE au discutat o propunere conform căreia ar trebui să cheltuim 5 miliarde de euro pe an în următorii patru ani pentru a finanța livrările de arme către Ucraina”
BUCUREŞTI, 31 iul - Sputnik. Ministrul maghiar de externe responsabil de relațiile bilaterale, Tamas Menzer, a criticat răspunsul ministrului de externe slovac, Miroslav Vlahovsky, la declarația omologul său ungar Peter Szijjarto, potrivit căreia UE are încredere în continuarea conflictului din Ucraina timp de cel puțin patru ani.
Vlahovsky a scris pe rețeaua de socializare X că „nu își amintește nicio discuție” la reuniunile UE în care s-a discutat acest lucru. Mentzer a sugerat că acesta fie avea probleme de memorie, fie minte.
„La ultima întâlnire, miniștrii de externe ai UE au discutat o propunere conform căreia ar trebui să cheltuim 5 miliarde de euro pe an în următorii patru ani pentru a finanța livrările de arme către Ucraina. Ministrul de externe slovac nu s-a opus acestei propuneri. Întrebare: dacă nu va exista război în următorii patru ani, atunci de ce să finanțați furnizarea de arme? – a scris Mentzer pe contul său de socializare.
Diplomatul a adăugat că poziția Ungariei rămâne neschimbată: țara este în favoarea unei încetări imediate a focului.
Fluxul de știri
0