Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trump a cerut Congresului să nu aloce asistență financiară Ucrainei

© AFP 2023 / ANDY JACOBSOHNDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Trump a legat asistența financiară americană pentru Ucraina cu câștigurile mari ale familiei Biden
CHIȘINĂU, 30 iul Sputnik. Fostul președinte al SUA Donald Trump a legat ajutorul de mai multe miliarde de dolari acordat Ucrainei de câștigurile mari ale familiei succesorului său Joe Biden în această țară și a cerut Congresului să refuze să aloce noi sume.
La un miting din Pennsylvania , el a citat mărturia recentă a unui informator FBI care a susținut că compania energetică ucraineană Burisma era dispusă să plătească lui Biden și fiului său Hunter 10 milioane de dolari pentru a-și rezolva problemele.
„Bidenii au primit milioane de dolari din Ucraina. Acum Ucraina primește miliarde și miliarde de dolari de la contribuabilii americani. Joe Biden este compromis, ne trage într-un conflict global în numele însăși țării Ucrainei, care, se pare, și-a plătit familia toate aceste milioane de dolari”, a spus Trump.
„În lumina acestor informații, Congresul SUA ar trebui să refuze să autorizeze chiar și o singură plată suplimentară din stocurile noastre epuizate”, a adăugat el.
Trump a declarat că FBI, Departamentul de Justiție și IRS ar trebui să facă publice toate dovezile pe care le au despre „înțelegerile corupte ale familiei criminale Biden”. „Trebuie să știm, iar publicul merită să știe”, a spus el.
Biden însuși insistă asupra nevinovăției fiului său, care a fost membru al consiliului de administrație al Burisma, susținând că nu era la curent cu legăturile sale de afaceri în străinătate. Majoritatea republicană din Camera Reprezentanților Congresului, unde deja vorbește despre perspectivele demiterii, și-a reluat ancheta în ajunul alegerilor.
De asemenea, Trump a cerut Congresului să „voteze imediat și să blocheze decizia lui Biden de a chema forțele de rezervă”. "Trimitem trupe în Europa acum pentru a lupta, trimitem trupe pentru a alimenta acest conflict în escaladare (în Ucraina). Viața niciunui american nu ar trebui să fie în pericol pentru că... Joe Biden a fost plătit ilegal", a spus Trump.
Casa Albă insistă că trupele americane nu sunt și nu vor fi implicate în conflictul din Ucraina.
Fluxul de știri
0