România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Sute de urși, împușcați la recomandarea ”specialiștilor” Academiei Române

© AP Photo / Nati HarnikМалайский медведь спит на дереве в зоопарке американского города Омаха
Малайский медведь спит на дереве в зоопарке американского города Омаха - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Mediului anunță că va elabora Ordinul privind eliminarea unui număr de urşi, pentru a diminua riscul pe care aceştia îl reprezintă pentru comunităţi din mai multe zone ale României.
BUCUREȘTI, 30 iul - SPUTNIK. Mircea Fechet, ministrul român al Mediului, a declarat că se vor reduce cotele stabilite inițial la 500 de urși.
Fechet spune că Academia Română consideră că un număr de 140 de exemplare pentru cota de prevenție și 80 de exemplare pentru cota de intervenție ar trebui să fie suficiente.
”Eu nu îmi propun să intru într-o negociere sau într-o dezbatere cu specialiştii Academiei Române. Voi lua de bună această cifră şi având în vedere faptul că există conflicte aproape zilnice între urs şi om. Sunt judeţe extrem de afectate din cauza acestor conflicte, fie că discutăm despre pagube, fie că vorbim de pierderea de vieţi omeneşti. Eu cred că dincolo de conservarea speciei de urs brun, de protejare a biodiversităţii, eu cred că trebuie să ne gândim şi la oameni”, a spus Fechet.
Activiştii de mediu au criticat proiectul anterior al Ordinului de Ministru, elaborat de predecesorul lui Fechet, Tanczos Barna, şi au reclamat că acesta ar încuraja vânătoarea de trofee.
Demnitarul român a precizat însă că tocmai acest lucru trebuie evitat și că nu-şi doreşte să vină vânători din străinătate care să vâneze contra cost urşi, iar eliminarea exemplarelor conform noilor cote va trebui să înceapă cu urşii care ajung în localităţi sau în apropierea lor.
Fluxul de știri
0