România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Producția în Neptun Deep ar putea începe în 2027

© AFP 2023 / JOE KLAMARAn areal view of the Austrian petrol refinery plant OMV near Vienna
An areal view of the Austrian petrol refinery plant OMV near Vienna - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Directorul general al grupului austriac OMV AG, Alfred Stern spune că s-au făcut progrese și a avansat ca dată de demarare a producției anul 2027. Declarația integrală.
BUCUREȘTI, 30 iul- Sputnik. În prezent, OMV Petrom lucrează cu partenerul său la aşa-numitul Field Development Plan pentru proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, care va trebui ulterior să fie aprobat de autorităţile române, a declarat vineri directorul general al grupului austriac OMV AG, Alfred Stern într-un interviu pentru agenţia APA.
„Am făcut progrese şi credem că până în 2027 vom putea demara producţia”, a declarat Stern.
Investiţia totală pentru următorii ani în proiectul Neptun Deep este de patru miliarde de euro, din care contribuţia OMV Petrom se va ridica la aproximativ două miliarde de euro, a explicat șeful OMV.
În data de 21 iulie 2023, OMV Petrom şi Romgaz au anunţatcă au aprobat planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino şi Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep, acesta urmând să fie depus la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru confirmare.
Cele două companii vor investi până la 4 miliarde de euro pentru faza de dezvoltare a proiectului, care va genera o producţie de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale, transmite romanialibera.ro,
Prima producţie este estimată în 2027. Producţia la platou va fi de aproximativ 8 miliarde metri cubi anual (circa 140,000 bep/zi), timp de circa 10 ani.
Perimetrul Neptun Deep din Marea Neagra are o suprafaţa de 7.500 kmp şi se află la o distanţă de circa 160 km de ţărm, în ape cu adâncimi cuprinse între 100 şi 1.000 de metri. Explorarea perimetrului a fost accelerata în 2008 şi a inclus două campanii de achiziţie 3D şi două campanii de foraj de explorare. Prima descoperire de gaze a avut loc în 2012.
Fluxul de știri
0