România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Încep recrutările în Armata Română – 2000 de posturi disponibile

© Photo : Ministerul Apărării NaționaleMilitari români în Afganistan
Militari români în Afganistan - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2023
Abonare
Armata Română a început, din data de 28 iulie 2023, o campanie amplă de recrutare a rezerviștilor voluntari pentru bărbații cu vârste sub 55 de ani. În total, sunt disponibile 2000 de posturi.
BUCUREȘTI, 30 iul- Sputnik. Țară, țară, vrem ostași! Cam acesta ar fi sloganul ultimelor zile, când Armata Română a dat startul unei campanii ample de recrutare a rezerviștilor voluntari pentru bărbații cu vârste sub 55 de ani. În total, sunt disponibile 2.000 de posturi, care sunt vacante la acest moment, în mai multe unități militare din România.
Conducerea Ministerului Apărării Naționale a României susține că unul dintre avantajele rezerviștilor militari este acela că au posibilitatea de a-și continua cariera în viața civilă. Aceștia primesc un cuantum al remunerației de 30% din solda de funcție, atunci când nu participă la instruire sau misiuni militare, arată puterea.ro. Remunerația poate fi suplimentată cu solda gradului deținut.
Mai trebuie menționat și faptul că obligația restituirii cheltuielilor de recrutare și selecție a fost eliminată în cazul nesemnării sau nefinalizării contractului și nu mai există restricții pentru iar rezerviștii voluntari care pleacă în străinătate.
Un avantaj pentru rezerviștii voluntari proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați este faptul că au fost eliminate probele de selecție pentru repartizarea în funcție, măsură care vine în sprijinul celor care doresc să își valorifice experiența și pregătirea militară în sectoarele civile.
Anul acesta, prin ordinul șefului Statului Major al Apărării Naționale, durata pregătirii inițiale a fost stabilită la trei săptămâni pentru toate categoriile de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), o atenție deosebită fiind acordată aspectelor practice și aplicative ale instruirii. MApN a adaptat modulele anuale de instruire pentru a forma și dezvolta deprinderile necesare îndeplinirii atribuțiilor funcționale ale rezerviștilor voluntari.
Fluxul de știri
0