Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Moscova a anulat datorii ale Africii în valoare de 23 de miliarde de dolari

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaII Cаммит и форум "Россия - Африка". Пленарное заседание
II Cаммит и форум Россия - Африка. Пленарное заседание - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2023
Abonare
Mai mult, Rusia va aloca încă 90 de milioane de dolari pentru dezvoltare pe continentul african, a spus președintele rus.
BUCUREŞTI, 29 iul – Sputnik. Guvernul rus a anulat datorii în valoare de peste 20 de miliarde de dolari datorate istoric de către națiunile africane, a declarat vineri președintele Vladimir Putin, vorbind la o sesiune plenară a Forumului Rusiei-Africa din Sankt Petersburg, potrivit RT.
Putin a mai spus că Moscova va aloca mai multe fonduri pentru a ajuta la dezvoltarea continentului.
„Suma totală a datoriei țărilor africane anulate de Rusia se ridică la 23 de miliarde de dolari, iar alte 90 de milioane de dolari vor fi alocate în aceleași scopuri”, a declarat Putin, cu referire la legăturile istorice comerciale și financiare dintre Moscova și Africa.
Joi, președintele a declarat că Rusia va oferi cereale gratuite țărilor aflate în nevoie de pe continent. Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Somali, Republica Centrafricană și Eritrea vor primi fiecare între 25.000 și 50.000 de tone de cereale, iar Moscova va acoperi costurile de livrare ale transporturilor.
În martie, liderul rus a subliniat cu privire la creșterea comerțului reciproc între Rusia și țările africane, susţinând că acest lucru poate deschide oportunități suplimentare pentru procesul de stabilire a Zonei continentale africane de liber schimb (AFCFTA).
Lansată în 2021, AFCFTA se aşteaptă să devină o piață continentală cu un PIB total de peste 3 trilioane de dolari, ceea ce va face din Africa unul dintre liderii lumii multipolare. Potrivit lui Putin, Rusia este în favoarea stabilirii legăturilor cu AFCFTA atât prin Uniunea Economică Eurasiatică, cât și la nivel bilateral.
Fluxul de știri
0