Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China îndeamnă Japonia să fie atentă la declarațiile privind securitate militară

© Sputnik / Iliy PitalevThe flag of China
The flag of China - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2023
Abonare
Ministerul chinez al Apărării îndeamnă Japonia să fie mai atentă în declarațiile din domeniul securității militare
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. China îndeamnă Japonia să manifeste prudență în declarațiile și acțiunile sale privind securitate militară, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Tan Kefei, în timp ce comenta Cartea albă a apărării a Japoniei.
Cartea albă a apărării a Japoniei, un raport anual al ministerului de apărare al țării, publicat mai devreme, spunea că echilibrul puterii militare atunci când se compară China continentală și Taiwan „ înclină rapid” în favoarea forțelor armate ale Chinei. Pentru prima dată, ministerul japonez al apărării și-a înăsprit retorica împotriva Chinei, numind dezvoltarea sa militară „cea mai mare provocare strategică”.
„(Îndemnăm Japonia) să manifeste prudență în declarațiile și acțiunile de securitate militară și să ia măsuri practice pentru a restabili relațiile bilaterale”, a declarat Tan Kefei, citat sâmbătă, în contul WeChat al ministerului chinez al Apărării .
Declarația spune că noua versiune a Cărții Albe de Apărare a Japoniei aderă la o percepție greșită a Chinei și „umflă în mod deliberat” așa-numita amenințare militară chineză, intensifică tensiunile în regiune și este, de asemenea, o interferență flagrantă în afacerile interne ale Chinei.
„Armata chineză a fost întotdeauna o forță fermă în menținerea păcii și stabilității mondiale și nu a provocat niciodată pe nimeni, cu atât mai puțin a amenințat pe nimeni”, a adăugat Tan Kefei.
Japonia, dimpotrivă, potrivit lui Tan Kefei, a crescut semnificativ cheltuielile pentru apărare în ultimii ani și a mers mai departe pe calea extinderii potențialului său militar.
Cartea albă a apărării este un raport anual al Ministerului japonez al Apărării privind situația din lume în ceea ce privește apărarea țării, precum și activitățile Forțelor de Autoapărare în ultimul an și principalele tendințe din lume, iar în domeniul apărării japoneze, Cartea albă a apărării japoneze a fost publicată pentru prima dată în 1970 și este publicată anual din 1976. Cartea nu este un document strategic, este o privire de ansamblu asupra schimbărilor din domeniul apărării care au avut loc de-a lungul anului și a activităților Forțelor de Autoapărare Japoniei. Vineri, Cartea albă a apărării a fost înaintată guvernului japonez spre examinare.
Fluxul de știri
0