Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China: Cooperarea în domeniul apărării dintre Moscova și Beijing nu amenință pe nimeni

© Sputnik / Vladimir TrefilovФлаги КНР и РФ рукопожатие
Флаги КНР и РФ рукопожатие - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2023
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Tan: cooperarea în domeniul apărării dintre Moscova și Beijing nu reprezintă o amenințare
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Cooperarea chino-rusă în domeniul apărării are ca scop menținerea păcii și stabilității și nu reprezintă o amenințare pentru nicio țară, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Tan Kefei, în timp ce a comentat Cartea albă a apărării a Japoniei.
Cartea albă a apărării a Japoniei, publicată mai devreme, afirmă că „ angajamentul strategic al Rusiei cu China reprezintă o mare preocupare de securitate”. Un purtător de cuvânt al Ministerului japonez al Apărării a declarat mai anterior că partea japoneză consideră acțiunile comune ale aeronavelor și navelor militare rusești și chineze „o demonstrație clară și deliberată de forță”.
„Cooperarea de apărare chino-rusă se bazează pe principiile nealinierii, neconfruntării și nevizării părților terțe, are ca scop menținerea păcii și stabilității în regiune și în întreaga lume și nu reprezintă o amenințare pentru nici o țară”, a declarat Tan Kefei.
Cartea albă a apărării este un raport anual al Ministerului japonez al Apărării privind situația din lume în ceea ce privește apărarea țării, precum și activitățile Forțelor de Autoapărare în ultimul an și principalele tendințe din lume, iar în domeniul apărării japoneze. Cartea albă a apărării japoneze a fost publicată pentru prima dată în 1970 și este publicată anual din 1976. Cartea nu este un document strategic, este o privire de ansamblu asupra schimbărilor din domeniul apărării care au avut loc de-a lungul anului și a activităților Forțelor de Autoapărare Japoniei. Vineri, Cartea albă a apărării a fost înaintată guvernului japonez spre examinare.
Fluxul de știri
0