Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia pune stop propagandei lgbt prin filme

© AP Photo / Osman OrsalFlags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey
Flags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Turcia pune stop propagandei lgbt făcută prin platformele de cinema online, cunoscute pentru ofensiva lor ideologică și promovarea corectitudinii politice.
BUCUREȘTI, 28 iul -Sputnik. Consiliul Suprem pentru Radio și Televiziune din Turcia ”Rtuk” a amendat unele platforme care distribuie online filme și seriale TV, inclusiv Netflix, Disney+ și Amazon Prime video, din cauza conținutului ”contrar valorilor sociale și culturale și structurii familiei turce” și a conținutului legat de ”relații homosexuale”.
Printre diversele exemple de conținut care au determinat ”Rtuk” să ia această decizie se numără și un episod din serialul Disney+ ”Love, Victor”, care conține ”comportament imoral care tulbură societatea”, serialul ”Modern Love”, difuzat de Amazon Prime şi considerat ”contrar societății, valorilor morale și principiului protecției familiei”, serialul Netflix ”Elite” și filmul ”Anne+”, pentru prezentarea ”relațiilor homosexuale”.
Pe lângă sancțiuni, ”Rtuk” i-a invitat pe reprezentanții platformelor să vină în septembrie la Ankara pentru a discuta ”politicile legate de transmiterea de conținut care priveşte aspecte sensibile precum structura familiei turce, valorile morale naționale și integritatea indivizibilă a Turciei”.
Fluxul de știri
0