Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scanările de iris la ordinea zilei

© Pixabay / SkitterphotoГлаза
Глаза - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
Abonare
Oamenii stau la cozi imense la scanat irisul, după ce li s-a promis că astfel vor obține ID digital şi criptomonede gratuite
BUCUREŞTI, 27 iul - Sputnik. Cozi imense s-au format în ultimele zile, în țări precum Japonia, Marea Britanie și India, unde utilizatori Worldcoin acceptă să li se scaneze irisul pentru a obține ID-ul digital și criptomonede gratuite.
Proiectul Worldcoin, care pare desprins din „Minunata lume nouă” a lui Aldous Huxley, este fondat de Sam Altman, CEO al dezvoltatorului ChatGPT OpenAI, îşi propune să creeze o nouă „reţea de identitate şi financiară” şi că ID-ul său digital va permite utilizatorilor, printre altele, să demonstreze online că sunt oameni, nu un bot.
Proiectul a fost lansat luni, când oamenii s-au așezat la coadă pentru a-şi scana irisul, astfel încât să primească 25 de monede Worldcoin gratuite, despre care compania spune că utilizatorii verificaţi le pot revendica, după cum au transmis agențiile de presă internaționale citate de News.ro.
Таксопарк электромобилей в Сочи - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2023
Internațional
UE se dotează cu staţii de încărcare electrică a maşinilor
Potrivit sursei, utilizatorii au declarat că au cântărit îngrijorările legate de colectarea datelor şi curiozitatea lor faţă de proiect, care spune că a emis ID-uri pentru peste două milioane de oameni din 120 de ţări, mai ales în timpul unei perioade de probă în ultimii doi ani.
Însă, pentru mulţi utilizatori, promisiunea câştigurilor financiare din monedele cripto a fost suficientă pentru a-i face să îşi predea date personale.
Fluxul de știri
0