România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Protest AUR în fața guvernului României

© Photo : AURGeorge Simion
George Simion - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
Abonare
Protest sau campanie electorală? AUR a organizat un protest în fața guvernului României, unde au fost parcate 20 de microbuze școlare, achiziționate de partidul suveranist român.
BUCUREȘTI, 28 iul -Sputnik. Protestul AUR vizează crizele succesive din învățământ și din sistemele social și sanitar românesc, aflate în pragul colapsului.
Cele 20 de microbuze au fost cumpărate de AUR și vor fi date în serviciul comunităților izolate, unde elevilor le este dificil accesul la școală.
"Protestul de astăzi este legat de felul în care sunt trataţi românii în azile, în instituţii de învăţământ, în spitale de către domnul Rafila, de către domnul Ciolacu. Noi, din banii de subvenţie pentru partidele politice, am achiziţionat 20 de microbuze şcolare, vrem să le donăm către comunităţi izolate, unde elevii nu au cu ce veni la şcoală. Dacă PSD-ul pretinde că este partidul care apără persoanele vulnerabile, să nu mai omoare bătrâni cu zile în azilele groazei şi să îşi pună semnătura pe acest act de donaţie pe care ni-l dorim de la domnul Ciolacu, să putem legal dona aceste microbuze. (...) Pentru un act de donaţie, sunt bani publici la mijloc, avem nevoie de acordul Executivului. Există toată bunăvoinţa din partea noastră să le donăm către comunităţile izolate din România. (...) Suntem astăzi în faţa Guvernului pentru a-i cere lui Marcel Ciolacu să-şi pună semnătura ca să nu mai avem un nou caz Caracal, pentru că trebuia să se urce fata aceea cu o persoană necunoscută", a susţinut Simion.
El a precizat că fiecare microbuz a costat 37.000 de euro, iar AUR le-a declarat la Autoritatea Electorală Permanentă. "Am făcut toate demersurile legale ca să transferăm dreptul de proprietate, avem nevoie de o semnătură din partea lui Marcel Ciolacu", a explicat preşedintele AUR.
Fluxul de știri
0