Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său austriac

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaMaia Sandu a discutat la Salzburg cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen
Maia Sandu a discutat la Salzburg cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
Maia Sandu a discutat la Salzburg cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen
Abonare
La Salzburg, șefa statului a discutat cu Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen
CHIȘINĂU, 28 iul - Sputnik. Serviciul de presă al preșidenției anunță despre întâlnirea Maiei Sandu cu omologul său austriac în timpul vizetei întreprinse la Summit-ul de la Salzburg.
„Am avut o întrevedere călduroasă cu Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen - un bun prieten al Republicii Moldova. I-am mulțumit Președintelui Van der Bellen pentru sprijinul de care se bucură Republica Moldova din partea Republicii Austriece, atât prin asistența pentru dezvoltare, cât și prin susținerea parcursului nostru european.”, a spus șefa statului.
Șefa statului a mulțumit autorităților austriece pentru asistența oferită de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare care contribuie la creșterea standardele de viață ale cetățenilor țării npastre.
În prezent, agenția austriacă ajută la construcția unei stații de epurare a apei în Edineț, de care vor beneficia circa 26 de mii de cetățeni din municipiul Edineț și orașul Cupcini.
Maia Sandu a mai discutat cu președintele Austriei despre procesul de aderare la UE și alte proiecte de cooperare bilaterală.
„Am discutat și despre importanța inițierii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE în cel mai scurt timp. Pe final, l-am invitat pe Președintele Van der Bellen să viziteze Republica Moldova în acest an. Vom continua colaborarea dintre țările noastre, pentru a realiza cât mai multe proiecte comune pentru cetățeni și pentru a întări pacea și stabilitatea pe continentul european”, a conchis șefa statului.
Președintele țării a participat ieri la Summitul Salzburg, din orașul austriac cu același nume. În marja Summitului, șefa statului a avut întrevederi bilaterale cu mai mulți înalți demnitari.
Fluxul de știri
0