România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Judecătorii români se revoltă împotriva CJUE

© Pixabay / WilliamChoЮстиция
Юстиция - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
Abonare
Aplicarea deciziei CJUE ar institui o practică neunitară, observă judecătoarea Mădălina Afrăsinie, criticând recenta decizie a CJUE împotriva prescripţiei
BUCUREŞTI, 28 iul - Sputnik. Recenta decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) susține că deciziile CCR și ICCJ pe prescripție ar putea fi neaplicate în dosarele cu infracțiuni ce aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, atunci când există riscul de impunitate și închiderea unui număr mare de procese pe acest obiect, arată Luju.
Publicaţia amintită o citează pe judecătoarea Mădălina Afrăsinie de la Tribunalul București, care desființează decizia CJUE pe prescripție: “Reprezintă o insultă la adresa Judecătorilor ICCJ și CCR, dar și o insultă la adresa mea, a judecătorului ‘de scaun’. Sintagma ‘toți sunt egali în fața Legii’ a fost înlocuită de ‘toți sunt egali în fața Legii în funcție de cum bate vântul dinspre CJUE’. ‘Recomandarea’ privind neaplicarea deciziilor CCR și ICCJ reprezintă o altă lopată de pământ pusă peste statul român!”
Într-o postare de joi pe contul său de socializare, magistratul avertizează că nu este deloc exclus ca în viitor să asistăm la recomandări ale CJUE în direcția ignorării deciziilor CCR și ICCJ și pentru judecătorii de civil. Aplicarea deciziei CJUE ar institui o practică neunitară, mai observă Mădălina Afrăsinie.
„Faptul că onor CJUE ‘rupe în două’ aplicarea deciziilor CCR și ICCJ va determina apariția inechităților, a practicii neunitare și va genera, iar, un val de ură îndreptat împotriva noastră, a judecătorilor ‘de scaun’. Decizia CJUE este un prim pas și va conduce la pronunțarea altor decizii prin care și nouă judecătorilor de civil, comercial etc, ‘ni se va recomanda’ să ignorăm deciziile CCR și ICCJ!
Cutia Pandorei a fost deschisă și, ca și atunci, Speranța este cea care nu va mai putea zbura… Urâte vremuri am ajuns să trăim… și scriu aceste gânduri stând în picioare, din respect pentru ceea ce ar fi trebuit să fie CJUE! (Adaptând ceea ce Iuliu Maniu a spus când a fost judecat)”, conchide magistratul de la Tribunalul București.
Fluxul de știri
0