Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a decis să acorde ajutor localităților afectate de intemperii

© Sputnik / Rodion ProcaGuvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
Abonare
O reuniune de urgență a cabinetului de miniștri de la Chișinău a avut loc astăzi după calamitățile naturale care s-au abătut în aceste zilele peste țara noastră
Chişinău, 28 iul - Sputnik. Ședința extraordinară a cabinetului de miniștri, prezidat de premierul Dorin Recean, se va desfășura astăzi, în legătură cu localitățile din țară care au fost afectate de calamitățile naturale.
În cadrul şedinţei, Guvernul a examinat solicitările de acordare a sprijinului pentru localitățile afectate de intemperii din ultimele zile, care au fost recepționate de autorități din partea Comisiilor locale pentru situații excepționale.
„Guvernul vine în ajutorul oamenilor care au fost afectați de intemperiile din 25 iulie. Aprobăm astăzi, în ședință de guvern, un ajutor material pentru 74 de localități din 6 raioane din nordul țării. Sprijinul va ajunge la cetățeni sub forma materialelor de construcție din rezervele statului, în valoare totală de peste 16 milioane de lei”, a declarat premierul Recean.
Totodată, șeful guvernului a solicitat autorităților locale „să se mobilizeze și să dea dovadă de responsabilitate pentru a efectua cât mai curând toate lucrările de reparații și înlăturarea daunelor”.
Un număr de 30 de localități rămân deconectate de la energia electrică, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, potrivit informațiilor operative din seara zilei de ieri. Ploile și vântul puternic din ultimele zile au provocat pagube în mai multe localități din țară.
Fluxul de știri
0