România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Geoană, trimiteri cu subînțeles despre candidatura la prezidențiale

© Photo : NATOMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2023
Abonare
Mircea Geoană își pregătește candidatura la prezidențiale: „Viața continuă după jobul la NATO”
BUCUREŞTI, 28 iul – Sputnik. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, rămâne evaziv în ceea ce privește o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Numele său este vehiculat de mai multă vreme printre cele ale posibililor candidați, iar declarațiile sale publice, din ultima perioadă, conturează profilul unui prezidențabil. Mai mult, o cercetare sociologică recentă îl plasa pe Mircea Geoană în topul personalităților care ar sta bine în sondaje.
Mircea Geoană a făcut o serie de comentarii cu privire la intențiile sale de viitor, după ce-și va încheia mandatul de secretar general adjunct al NATO. El a declarat că nu a primit, deocamdată, vreo propunere de a candida, la alegerile prezidențiale de anul viitor. Mircea Geoană a spus că deocamdată nu și-a stabilit obiectivele pentru viitor. În schimb, a precizat el, viața sa va continua și după ce-și va finaliza activitatea la NATO.
„Nu am primit nici o propunere de candidatură din partea nimănui. Întrebarea e ce vrei să faci cu viaţa ta şi ce îţi propui să faci pentru perioada următoare. Şi răspunsul este că nu am încă toate răspunsurile şi o spun la modul cel mai onest. Ştiu un singur lucru, că viaţa nu se termină după ce se încheie jobul la NATO”, a declarat Mircea Geoană într-un podcast.
Mircea Geoană și-a conturat un profil de potențial candidat la prezidențiale. Declarațiile sale au vizat situația politică, el profitând de poziția de la NATO pentru a arăta ce atuuri ar avea ca președinte.
Mai mult, o cercetare sociologică îl indică pe secretarul general adjunct al NATO pe locul doi într-un clasament al celor mai credibile personalități române. Aflat pe locul doi în topul încrederii, după Laura Codruța Kovesi, el îi depășește pe ceilalți lideri politici, de la George Simion (AUR) la Cătălin Drulă (USR) și până la Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu.
Fluxul de știri
0