Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un fost pilot american a vorbit despre fenomenele anormale de pe cerul de deasupra SUA

© AP Photo / Julio CortezCapitoliu și drapele SUA
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2023
Abonare
Fostul pilot Graves: anomaliile de pe cerul deasupra Statelor Unite reprezintă o amenințare la adresa securității naționale
CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Fenomenele anormale neidentificate de pe cerul de deasupra Statelor Unite reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, dar este extrem de dificil de investigat astfel de cazuri din cauza politicii autorităților și a ascunderii multor date de către acestea, a declarat ofițerul american aflat la pensie, ex- pilotul de luptă Ryan Graves.
Potrivit armatei, fenomenele anormale neidentificate reprezintă o amenințare atât pentru securitatea națională a SUA, cât și pentru siguranța zborului în general.
„Stigma asociată cu fenomenele anormale neidentificate este reală și puternică și sfidează securitatea națională”, a declarat Graves, care vorbește la o audiere în Camera Reprezentanților SUA, într-o declarație pe propria răspundere.
Graves notează că astfel de „observări” nu sunt rare sau izolate - dimpotrivă, au devenit o rutină. La aceste fenomene au fost martori atât de piloții navelor militare și civile, cât și de observatori profesioniști. Guvernul SUA, a spus el, „știe mai multe” despre astfel de fenomene, dar clasifică datele. Toate acestea generează speculații și neîncredere.
Potrivit lui Graves, el însuși a asistat în mod repetat la astfel de anomalii în cariera sa. În echipa sa, astfel de cazuri au devenit un fel de „secret deschis” și au apărut în „rapoartele zilnice”.
Graves a descris unul dintre cele mai izbitoare incidente înregistrate de colegul său pilot. El a văzut „un cub gri închis în interiorul unei sfere transparente” pe cerul de deasupra coastei de est a Statelor Unite.
"Supraclasificarea fenomenelor anormale neidentificate ne împiedică să facem o investigație științifică reală pentru a obține răspunsuri. Pe scurt, de ce permitem obiectelor de pe cer, în special obiectele care demontează tehnologia înaltă, să rămână neidentificate?", se întreabă Graves.
Fluxul de știri
0