România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România ascunde dimensiunea sprijinului acordat Ucrainei

© Photo : Ministerul Apărării NaționaleMinistrul român al Apărării, Angel Tîlvăr
Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2023
Abonare
Deși toată lumea știe că România susține chiar în contra interesului său național regimul de la Kiev, Bucureștiul mimează inocența și invocă ”prudența comunicării” când vine vorba de răspunsuri concrete.
BUCUREȘTI, 27 iul -Sputnik. Ministrul Apărării Naționale a României, Angel Tîlvăr, a invocat ”prudența comunicării” când a fost întrebat cu privire la tipul de ajutor militar alocat de România regimului Zelenski.
Întrebat de jurnaliștii de la TVR Info cu privire la natura ajutorului de natură militară acordat de către București regimului de la Kiev, acesta a spus că, în ceea ce priveşte susţinerea Ucrainei, oficialii din ţara noastră au folosit termenul de "sprijin multidimensional".
"Am făcut la momentul potrivit precizări vizavi şi de felul în care, din punct de vedere al nevoilor lor de echipament neletal, am sprijinit. În rest, vă rog să îmi permiteţi să fiu rezervat în ceea ce priveşte oferirea (de echipament militar - n.r.)", a arătat Tîlvăr.
De asemenea, el a afirmat în interviul acordat pentru televiziunea publică de la București, că România are o ”relație specială” cu Republica Moldova și că Bucureștiul este ”interesat și de securitatea acestei țări”.
Fluxul de știri
0