Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: RT, Sputnik și alte instituţii ruseşti de presă vor deschide birouri în Africa

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2023
Vladimir Putin
Abonare
Pe continent vor fi difuzate informații obiective și impartiale despre evenimentele globale, a spus preşedintele rus.
BUCUREŞTI, 27 iul – Sputnik. Au început deja lucrările pentru ca instituții de presă ruseşti, inclusiv RT și Sputnik, să deschidă noi birouri în Africa, a declarat președintele Vladimir Putin, potrivit RT.
Rusia și Africa trebuie să creeze un spațiu comun de informare, a declarat Putin joi, adresându-se participanților la Forumul Economic și Umanitar Rusia-Africa de la Sankt Petersburg.
Informații obiective și nepărtinitoare despre evenimentele globale vor fi difuzate pe continent, a adăugat liderul rus.
„Se lucrează deja pentru deschiderea de birouri ale principalelor instituții de presă ruseşti în Africa: agenția de presă TASS, Rossiya Segodnya [grupul media care include RIA Novosti și Sputnik], canalul de televiziune RT, Compania de Radio și Televiziune de Stat din Întreaga Rusie, Rossiyskaya Gazeta [ziarul]”, a declarat Putin.
Unele instituții ruseşti de presă au deja birouri care operează în Africa, printre care TASS, care deține un număr de birouri acolo. Instituţia s-a concentrat până acum pe relatări de ştiri africane către cititorii ruși, dar acum își va extinde activitatea pentru a difuza ştiri şi către publicul african.
Fluxul de știri
0