Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lovitură de stat în Niger

© AP PhotoArmata din Niger a preluat controlul asupra țării
Armata din Niger a preluat controlul asupra țării - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2023
Armata din Niger a preluat controlul asupra țării
Abonare
O lovitură de stat în Niger pune capăt ultimului regim pro-occidental din regiunea Sahel. Armata a preluat controlul asupra țării din Sahel, înlocuind regimul condus de președintele Mahomed Bazoum.
BUCUREȘTI, 27 iul -Sputnik. Armata din Niger a preluat controlul asupra țării și a instaurat legea marțială. De asemenea, noua conducere a avertizat statele occidentale asupra riscurilor pe care și le asumă în cazul unor ingerințe.
"Toate instituţiile rezultate din Republica a VII-a sunt suspendate, secretarii generali ai ministerelor se vor ocupa de expedierea problemelor curente, forţele de apărare şi securitate gestionează situaţia, toţi partenerii externi sunt rugaţi să evite ingerinţele", au anunțat puciștii.
De asemenea, "frontierele terestre şi aeriene sunt închise până când situaţia se stabilizează" şi "se instituie interzicerea circulaţiei începând din această zi de la orele 22.00 la 05.00 (21.00 la 04.00 GMT) pe întreg teritoriul până la noi ordine".
Președintele Mahomed Bazoum și membrii guvernului se află în stare de arest. Nigerul a fost până la lovitura de stat, ultimul aliat al intereselor Occidentului colectiv în regiunea Sahel.
Fluxul de știri
0