Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Extinderea NATO servește intereselor americane şi dăunează civilizației eurasiatice

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaНАТО в Брюсселе
НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2023
Abonare
Extinderea NATO către Est servește interesele Statelor Unite și dăunează civilizației eurasiatice, declarat un politician ungar.
BUCUREŞTI, 27 iul – Sputnik. Extinderea NATO către Est servește interesele Statelor Unite și dăunează civilizației eurasiatice, a declarat miercuri, pentru Sputnik ,Laszlo Toroczkai, liderul partiduluiconservator din UngariaMișcarea pentru Patrie.
„Suntem ferm împotriva extinderii NATO [către est], deoarece acest lucru nu face decât să intensifice tensiunile deja foarte periculoase și dăunătoare între vest și est ale civilizației noastre. Acest interes al Statelor Unite creează daune însemnate civilizației eurasiatice, din care face parte Rusia”, a spus Toroczkai.
Moscova a subliniat în mod repetat că țara nu are intenții agresive față de niciun stat, în timp ce NATO doreşte să se extindă în spațiul post-sovietic pentru a promova conflictele în apropierea granițelor rusești.
Laszlo Toroczkai a mai spus că partidul Mișcarea pentru Patrie pe care îl conduce va vota împotriva aderării Suediei la NATO și va solicita parlamentului să se opună extinderii Alianței.
„Respingem categoric extinderea NATO și vom vota împotriva acesteia, la fel cum am făcut când am votat împotriva [aderării] Finlandei”, a mai spus Toroczkai.
Această decizie nu a fost luată în baza acțiunilor oficialilor suedezi, ci având în vedere situația politică globală, a adăugat politicianul.
„De asemenea, vom solicita acest lucru în legătură cu aderarea Suediei la NATO. Cu toate acestea, din păcate, în prezent, suntem singurul partid din Parlamentul ungar care nu respectă obedient ordinele euro-atlantiştilor, aşadar, sunt şanse serioase ca în cele din urmă doar facțiunea noastră să voteze în unanimitate împotrivă”, a concluzionat Toroczkai.
Fluxul de știri
0