România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Cele mai căutate stațiuni din România

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUMamaia. Arhivă
Mamaia. Arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Analiză: cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc sunt Eforie Nord, Costinești și Mamaia
BUCUREŞTI, 27 iul – Sputnik. Cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc în 2023 sunt Eforie Nord, Costinești și Mamaia, arată o analiză realizată de Travelminit.ro. În ceea ce privește cheltuielile, cea mai ieftină stațiune este Techirghiol.
Cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc, în funcție de numărul de rezervări, sunt Eforie Nord, Costinești și Mamaia. Analiza a mai arătat că 25% dintre turiștii care au utilizat platforma menționată au ales stațiunile din nordul litoralului, iar 62% dintre aceștia au preferat Constanța și stațiunile din sud.
Potrivit analizei, prețul mediu pentru un sejur de 3 nopți/2 persoane în cameră dublă este de 1.072 de lei, iar prețul mediu pentru un sejur de 3 nopți/familie este de 1.369 de lei. În stațiunile din nordul litoralului, prețul mediu al unui sejur de 3 nopți, pentru 2 adulți este de 1,388 de lei, în timp ce în sudul litoralului, prețul mediu al aceluiași tip de sejur este de 1,123 de lei.
Un sejur de 3 nopți, în nordul litoralului, pentru o familie de 2 adulți cu 2 copii, costă în medie 1,763 de lei. În sudul litoralului, un asemenea sejur are prețul mediu de 1,562 lei.
Cea mai costisitoare stațiune este Mamaia Nord, cu un preț mediu de 1,438 lei, iar Techirghiol este cea mai accesibilă, având un preț mediu de 573 de lei, mai arată analiza.
Fluxul de știri
0