Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria susține participarea sportivilor din Rusia și Belarus la Jocurile Olimpice

© Sputnik / OsmatescoПресс-конференция главы МИДЕИ Молдовы Николае Попеску и министра иностранных дел Венгрии Петера Сийярто
Пресс-конференция главы МИДЕИ Молдовы Николае Попеску и министра иностранных дел Венгрии Петера Сийярто - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2023
Abonare
Ungaria se delimitează încă o dată de extremismul rusofob al unor oficiali din Occidentul colectiv. Șeful diplomației maghiare și-a exprimat susținerea pentru participarea sportivilor din Rusia și Belarus la următoarea Olimpiadă, din 2024.
BUCUREȘTI, 26 iul -Sputnik. Ministrul ungar de externe Péter Szijjártó, în cadrul unei întâlniri cu Ng Ser Miang, vicepreședintele Comitetului Internațional Olimpic, a vorbit „despre cât de bine ar fi dacă sportul ar putea deveni un instrument de pace și dacă sportul și geopolitica ar putea fi clar separate”.
„O olimpiadă pe deplin incluzivă ar putea fi de mare ajutor în rezolvarea pașnică a conflictelor militare, inclusiv a războiului din Ucraina”, consideră Szijjártó, adăugând că sportivii care „se antrenează din greu toată viața lor și nu au nimic de-a face cu deciziile politice” vor avea de pierdut din cauza suspendării de la Jocurile Olimpice.
„Jocurile Olimpice nu ar trebui să fie despre politică, ci despre sport și atleți, Jocurile Olimpice au o adevărată misiune de menținere a păcii”, a scris ministrul ungar de externe, pe o rețea de socializare.
Guvernele a aproape 30 de țări, inclusiv Franța, care este țara gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din 2024, au cerut Comitetului Internațional Olimpic (CIO) să excludă sportivii din Rusia și Belarus de la participarea la Jocurile Olimpice din cauza unor probleme legate de claritatea „neutralității” acestora. Conducerea Consiliului Europei a susținut, de asemenea, acest apel.
Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a amenințat că le va interzice sportivilor ruși să intre în țară dacă Comitetul Internațional Olimpic (CIO) le va permite acestora să concureze.
Fluxul de știri
0