Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin anunță ce acorduri vor fi semnate cu Etiopia

© Sputnik / Alexander Kazakov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в заседании Совета глав государств – членов ШОС
Президент РФ В. Путин принял участие в заседании Совета глав государств – членов ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2023
Abonare
În timpul unei întâlniri cu premierul etiopian, președintele rus a anunțat pregătirea mai multor acorduri cu Etiopia, inclusiv cu privire la domeniul nuclear civil.
BUCUREŞTI, 26 iul – Sputnik. Rusia și Etiopia sunt pregătite să semneze o serie de documente bilaterale, inclusiv în domeniul energiei atomice, a declarat președintele Vladimir Putin, miercuri, 26 iulie, la întâlnirea din Saint Petersburg cu premierul etiopian, Abiy Ahmed.
„Am pregătit un întreg set de documente pentru vizita dvs. Printre acestease numără acorduri interguvernamentale cu privire la securitatea informațiilor și traficul aerian, un memorandum de înțelegere în domeniul tehnologiilor informației, o foaie de parcurs comună cu privire la domeniulnuclear civil și unprotocol între serviciile vamale”, a spus Putin, potrivit Sputnik Africa.
Potrivit liderului rus, Moscova și Addis Ababa pregătesc, de asemenea, peste 15 acorduri interguvernamentale și interministeriale.
La rândul său, Ahmed a apreciat că vizita delegației etiopiene în Rusia va contribui la dezvoltarea relațiilor dintre „cele două țări prietene”, potrivit canalului de televiziune Rossiya 24.
„Vom examina chestiuni bi- și multilaterale. Am convenit să discutăm chestiuni legate de tehnologie, securitate, schimburi economice și comerț. Sper că acesta va fi începutul unui dialog fructuos”, a spus Ahmed.
Întâlnirea dintre Putin și Ahmed are loc cu o zi înaintea celui de-al doilea summit Rusia-Africa, la care vor participa 49 de delegații din țări și instituții africane.
Al doilea summit și Forumul economic și umanitar Rusia-Africa, destinat să promoveze dezvoltarea unui parteneriat reciproc benefic între Rusia și continentul african, va avea loc pe 27 și 28 iulie în Sankt Petersburg.
Pe 25 iulie, Kremlinul a raportat presiuni fără precedent exercitate de către Occident asupra liderilor africani pentru a perturba desfăşurarea summitului. Cu toate acestea, acest eveniment va avea loc. Programul său este vast și prevede semnarea mai multor documente comune.
Fluxul de știri
0