România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

SUA pune presiune pe București

© Photo : Administrația PrezidențialăKlaus Iohannis și Marcel Ciolacu participă la recepția oferită de ambasada SUA la București cu prilejul aniversării a Zilei Independenței SUA
Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu participă la recepția oferită de ambasada SUA la București cu prilejul aniversării a Zilei Independenței SUA - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2023
Abonare
Nu doar Zelenski pune presiuni asupra României în ceea ce privește criza cerealelor, șefa diplomației române a fost sunată de la Washington pentru a discuta despre criza din Ucraina și situația de la Marea Neagră în contextul suspendării acordului cu privire la cereale.
BUCUREȘTI, 25 iul -Sputnik. Ministrul de externe al României, Luminița Odobescu a avut o conversație telefonică cu Anthony Blinken, în care subiectul principal a fost criza cerealelor și, implicit, solicitarea ca România să se comporte ca un aliat bun. Adică să calce peste propriile interese ca să ajute nu atât Ucraina cât afacerile SUA.
”Ca urmare, (cei doi oficiali, n.r.) au agreat menţinerea unei coordonări strânse, în plan bilateral şi euroatlantic, precum şi cu partenerii like-minded, în vederea continuării sprijinului solid pentru Ucraina pe termen lung, inclusiv în ceea ce priveşte exportul produselor agricole. Totodată, ministrul de Externe Luminiţa Odobescu a prezentat măsurile deja adoptate de România, precum şi măsurile avute în vedere pe termen scurt şi mediu pentru a sprijini capacitatea de tranzit pentru produsele agricole din Ucraina”, spune comunicatul MAE.
Ce e important de știut e faptul că majoritatea cerealelor ucrainiene aparțin unor companii americane.
Fluxul de știri
0