Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a semnat legea care interzice schimbarea de gen

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2023
Abonare
Președintele Vladimir Putin a semnat o lege care interzice schimbarea de sex fără indicații medicale
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Luni, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea care interzice schimbarea de gen, acest lucru se poate face doar din motive medicale, documentul a fost publicat pe Portalul informațiilor juridice.
Astfel, intervențiile medicale, inclusiv utilizarea medicamentelor care vizează schimbarea sexului, sunt interzise.
Acestea nu includ proceduri pentru tratamentul "anomaliilor congenitale (malformații), bolilor genetice și endocrine asociate cu formarea organelor genitale la copii", care sunt prescrise de comisia medicală.
Oficiul registrului va face modificări în înregistrările lor numai dacă există un raport medical.
În cazul în care unul dintre soți își schimbă sexul, căsătoria va fi anulată. În plus, schimbătorului de sex i se va interzice să adopte copii.
Prevederile legii nu se aplică celor care și-au schimbat sexul înainte de intrarea sa în vigoare.
După cum a declarat ministrul adjunct al sănătății, Evghenia Kotova, în timpul discutării proiectului de lege de către comisie al Consiliului federativ În ceea ce privește politica socială, documentul nu încalcă drepturile constituționale ale cetățenilor. Potrivit ei, în perioada 2018-2022, oficiul registrului a făcut aproximativ două mii de modificări în documentele cetățenilor după ce și-au schimbat sexul.
Fluxul de știri
0