România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

O lovitură data suveranității constituționale a României

© Pixabay / mucahityildizJustiție
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2023
Abonare
Ce a mai rămas din suveranitatea României? Justiția Uniunii Europene se ridică deasupra Constituției României.
BUCUREȘTI, 25 iul -Sputnik. O decizie a Curții de Justiție a UE, stabilește fără echivoc pretenția de primat a UE asupra dreptului constitutional intern, cel puțin în cazul spețelor care ar atinge „interesele financiare” ale Uniunii.
Curtea de Justiție a UE s-a pronunțat într-o speță asupra căreia s-a pronunțat pe 24 iulie, formulează ideea obligației instanțelor naționale de a nu aplica deciziile Curții Constituționale în ceea ce privește prescripția, în cazul infracțiunilor care ar aduce atingere ”intereselor financiare” ale UE.
”Instanțele naționale sunt obligate (…) să lase neaplicate Deciziile (…) Curții Constituționale, din care rezultă că (…) dreptul român nu prevedea nicio cauză de întrerupere a termenului de prescripție a răspunderii penale, în măsura în care aceste decizii au efectul de a conduce la prescrierea răspunderii penale într‑un număr mare de cazuri de fraudă gravă care aduce atingere intereselor financiare ale Uniunii și, prin urmare, (…) de a crea un risc sistemic de impunitate pentru astfel de infracțiuni” au spus judecătorii de la instanța UE.
Aceștia au răspuns solicitării pe o speță venită din partea Curții de Apel Brașov.
Fluxul de știri
0