România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Noi scumpiri în România

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2023
Abonare
Economiștii avertizează că prin creșterea TVA-ului plănuită de Guvern se va declanșa un nou val de scumpiri
BRUXELLES, 25 iul – Sputnik Analistul economic Adrian Negrescu a declarat că creșterea TVA-ului plănuită de Guvern pentru a acoperi gaura la buget va duce la un nou val de scumpiri.
„Creșterea de TVA care va deveni realitate, pentru că e cel mai simplu de adus bani la buget, crescând TVA-ul, va duce din păcate la o scumpire a tuturor produselor din economie. Adică la încă un val de inflație, poate nu era de ajuns inflația pe care o avem în momentul de față și cu care ne-am confruntat până acum. Vor crește și mai mult prețurile. Asta este realitatea. Creștem taxele și toate acestea, inclusiv creșterea salariului minim, de parcă îl dă de la Guvern salariul minim, nu îl plătesc companiile care se confruntă cu mari probleme, iar aceste creșteri se vor vedea în prețurile tuturor produselor și serviciilor pe care le plătim”, avertizat economistul.
Acesta a arătat că urmează încă un val de inflație în care noi vom sărăci, iar statul care nu este capabil să facă reforme, să reducă cheltuielile publice care au crescut cu 17% în primele 5 luni.
Guvernul are în vedere și creșterea accizelor la carburanți, într-o perioadă în care prețurile cresc pentru că OPEC și-a redus producția.
„Vii și tu și pui acciză mai mare la carburanți, astfel încât în toamnă e posibil să avem creșteri de prețuri semnificative la benzină și motorină”, a mai spus economistul.
Fluxul de știri
0