Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Geniștii moldoveni au neutralizat un arsenal mare de muniții la Ștefan Vodă

© Photo : Ministerul Apărării al RMGeniști moldoveni
Geniști moldoveni - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2023
Abonare
Obiectele explozive au fost depistate pe un câmp în urma lucrărilor agricole.
CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Geniștii din Batalionul „Codru” al Armatei Naționale a Moldovei au neutralizat un arsenal de muniții din perioada celui de-al Doilea Război Mondial lângă satul Răscăieții Noi din raionul Ștefan Vodă, ne informează serviciul de rp1esă al Ministerului Apărării.
Comandantul Batalionului Geniu, colonelul Gheorghe Racu, a precizat că obiectele explozive au fost depistate pe un câmp în urma lucrărilor agricole.
La fața locului s-au deplasat echipele de geniști, conduse de maiorul Mihail Josan și căpitanul Ion Golovei, care au lucrat la neutralizarea munițiilor în perioada 22 — 24 iulie curent.
Geniștii militari au identificat 61 de proiectile de artilerie de diferit calibru, 51 grenade de mână de diferite tipuri, o mină antitanc, patru bombe de la aruncător calibru 81mm și 82 mm, precum și 1432 de cartușe calibru 7,62.
Arsenalul de muniţii avea un grad sporit de uzură şi prezenta pericol la transportare. De aceea a fost luată decizia neutralizării lor pe loc, în condiţii de maximă securitate.
Ministerul Apărării roagă cetățenii să anunțe autoritățile cu privire la orice suspiciune despre zonele în care există sau se presupune că ar putea să existe muniții.
În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă:
· atingerea muniţiilor cu mâna sau cu orice obiect;
· lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;
· demontarea focoaselor sau altor componente.
Fluxul de știri
0