Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Echipa lui Biden caută măsuri pentru a-l ajuta să nu se poticnească în public

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaЕжегодное обращение президента США Байдена к конгрессу
Ежегодное обращение президента США Байдена к конгрессу - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2023
Abonare
Echipa lui Biden caută modalități de a-l salva pe președinte să nu se poticnească în public
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Echipa președintelui american Joe Biden, după o serie de incidente în care a fost implicat șeful statului, elaborează măsuri pentru ca acesta să nu se mai poticnească la evenimente publice, relatează postul de televiziune NBC News cu referire la surse.
"Consilierii lui Joe Biden și-au dat seama că au o problemă luna trecută, când președintele s-a împiedicat rău de un sac de nisip la ceremonia sa de absolvire la Academia Forțelor Aeriene. După aceea, mai mulți dintre ei s-au adunat pentru a afla ce ar putea merge prost și cum să se asigure că un astfel de incident rușinos și periculos "nu se va mai întâmpla niciodată", relatează postul TV.
Canalul notează că reprezentanții Partidului Republican consideră vârsta lui Biden, care va împlini 81 de ani în noiembrie, drept unul dintre elementele luptei din timpul campaniei electorale pentru președinție. NBC News reamintește că fostul președinte al Statelor Unite Donald Trump a postat un videoclip cu o selecție de momente în care Biden cade sau se împiedică.
Se menționeză faptul că echipa președintelui Biden a efectuat o investigație cu privire la modul de a "evita incidente similare" în viitor.
"Consilierii lui Biden iau măsuri pentru a minimiza dificultățile fizice asociate cu munca", a raportat canalul TV, citând două surse familiarizate cu situația.
Starea fizică a lui Biden îi îngrijorează nu numai pe asociații președintelui din interiorul țării, ci și pe reprezentanții aliaților europeni ai Statelor Unite. Un fost diplomat dintr-una dintre țările occidentale, sub condiția anonimatului, a declarat pentru postul de televiziune că oamenii sunt "îngrijorați de infirmitatea fizică" a președintelui, iar până la sfârșitul celui de-al doilea mandat prezidențial, Biden va fi "într-adevăr foarte bătrân".
Fluxul de știri
0