Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va cere UNESCO să condamne uciderea corespondentului de război al Sputnik

© SputnikВоенкор РИА Новости Ростислав Журавлев.
Военкор РИА Новости Ростислав Журавлев. - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2023
Abonare
Delegația permanentă a Rusiei la UNESCO va cere ca secretariatul organizației să condamne uciderea corespondentului de război Sputnik, Rostislav Zhuravlev.
BUCUREŞTI, 24 iul – Sputnik. Delegația permanentă a Rusiei la UNESCO va cere ca secretariatul organizației să condamne uciderea corespondentului de război Sputnik, Rostislav Zhuravlev, a declarat delegatul permanent al Rusiei la Agenția culturală a Națiunilor Unite, Rinat Aliautdinov.
„Intenționăm să cerem ca secretariatul UNESCO să condamne uciderea corespondentului rus de război Rostislav Zhuravlev. Această chestiune face parte din atribuţiile organizației. Vom atrage atenția țărilor membre cu privire la această ultimă crimă oribilă a regimului de la Kiev”, a declarat Aliautdinov pentru Sputnik.
UNESCO nu și-a exprimat încă poziția cu privire la uciderea altor jurnaliști ruși, a spus trimisul.
„Din păcate, observăm duble standarde în activitățile secretariatului UNESCO, în special lipsa de reacție cu privire la asasinarea [jurnalistei ruse] Daria Dugina și [a bloggerului militar] Vladlen Tatarski. Am atras atenția asupra acestor atacuri teroriste, am vorbit despre acestea pe toate platformele posibile ale UNESCO, am trimis scrisori către directorul-general, dar nu a existat nicio reacție”, a spus Aliautdinov.
Atât UNESCO, cât și ţările occidentale nu au nicio reacție la moartea jurnaliștilor ruși, a adăugat diplomatul.
„Cu toate acestea, aceleași țări furnizează Kievului arme care ucid corespondenți ... Cu alte cuvinte, îngrijorarea formulată de Occident cu privire la siguranța jurnaliștilor este pură ipocrizie. De fapt, este complice şi sponsorizează actele teroriste ale Kievului”, a atras atenţia Aliautdinov.
Zhuravlev a murit în timpul evacuării din cauza rănilor grave cauzate de o explozie a unor submuniţii cu dispersie în zona de conflict din Donbas sâmbătă, a declarat Ministerul rus al Apărării. Alți jurnaliști ruși, inclusiv fotoreporterul Sputnik Konstantin Mikhalchevski și jurnalistul de la Izvestia Roman Polşakov, au suferit răni cu diferite grade de severitate. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că cei responsabili pentru moartea lui Zhuravlev, inclusiv furnizorii de muniții cu dispersie către Kiev, vor fi pedepsiți.
Fluxul de știri
0