Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Reacția MAE ungar la gestul MAE român

© AFP 2024 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2023
Abonare
Ministrul de externe maghiar a declarat că nu a fost o mare surpriză faptul că ambasadorul maghiar de la Bucureşti a fost convocat în această dimineaţă la Ministerul de Externe din România
BUCUREȘTI, 24 iul - Sputnik. Ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó a declarat că Budapesta are interesul ca între Ungaria şi România cooperarea să se bazeze pe respect reciproc, întrucât acest lucru este benefic pentru ambele state şi pentru ambele naţiuni. Reacția sa a venit după ce ambasadorul Ungariei la Bucureşti a fost convocat la Ministerul de Externe din România.
”Nu a fost o mare surpriză faptul că ambasadorul nostru de la Bucureşti a fost convocat în această dimineaţă la Ministerul de Externe din România”, a scris şeful diplomaţiei ungare, adăugând că tonul şi atmosfera întâlnirii pot fi descrise ca fiind calme şi politicoase.
“Cele comunicate de secretarul de stat adjunct român au repetat, practic, lucruri deja menţionate anterior, fiind actualizate în urma discursului lui Viktor Orbán”, a mai scris Péter Szijjártó pe contul său de socializare.
”Noi avem interesul ca între Ungaria şi România cooperarea să se bazeze pe respect reciproc, întrucât acest lucru este benefic pentru ambele state şi pentru ambele naţiuni. Noi vom continua să ne străduim în acest sens; întotdeauna vom vorbi despre planurile şi obiectivele noastre, respectiv despre evaluarea situaţiei existente, în mod sincer şi cu respect”, a mai spus ministrul ungar de externe.
Fluxul de știri
0