Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO riscă să se dezintegreze

© AP Photo / Virginia MayoЗдание штаб-квартиры НАТО в Брюсселе
Здание штаб-квартиры НАТО в Брюсселе  - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2023
Abonare
Un fost oficial american nu participă la spectacolul plin de optimism al propagandei americane și NATO cu privire la soarta Ucrainei. Dacă războiul din Ucraina va continua, NATO va începe să se dezintegreze.
BUCUREȘTI, 24 iul -Sputnik. Evoluțiile de pe front, dar mai ales cele din economiile și societățile țărilor membre NATO este departe de a alimenta vreun optimism pentru liderii Occidentului colectiv. Aceasta este părerea fostului șef de cabinet al fostului secretar de stat american Colin Powell, colonelul în pensie Lawrence Wilkerson, într-un interviu pentru Going Underground.
Acesta crede că nu va mai dura mult până când sciziunile din interiorul NATO vor deveni vizibile și alianța controlată de americani se va dezintegra.
„Nu cred că va dura mult timp, poate 12-15 luni, vom vedea că NATO începe să se dezintegreze”, a spus fostul oficial american.
Motivul este acela că SUA nu a găsit și pare să nu vrea să găsească soluții pentru oprirea conflictului ci pare mai degrabă interesată de alimentarea lui.
Potrivit colonelului, o astfel de situație ar putea apărea dacă conflictul din Ucraina se prelungește și Washingtonul nu va face niciun pas pentru a-l rezolva în viitorul apropiat. El a atras atenţia asupra faptului că sondajele de opinie publică indică nemulţumirea tot mai mare a populaţiei ţărilor occidentale faţă de politica actuală faţă de Kiev.
Fluxul de știri
0