Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Grecia luptă cu incendiile de vegetație

© AFP 2024 / SPYROS BAKALISРазвевающиеся греческие и европейские флаги на сгоревшем здании на греческом острове Родос
Развевающиеся греческие и европейские флаги на сгоревшем здании на греческом острове Родос - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2023
Abonare
”Suntem în război și suntem orientați exclusiv către frontul de foc”, a declarat prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis în Parlament
BUCUREŞTI, 24 iul – Sputnik. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a spus într-o dezbatere parlamentară, luni, că ţara sa este "în război" cu incendiile de vegetaţie. Situaţia a fost provocată de schimbările climatice, a susţinut şeful guvernului de la Atena în cadrul unei dezbateri parlamentare transmise de postul public de radio. „Suntem în război și suntem orientați exclusiv către frontul de foc”, a declarat prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis în parlament, avertizând că națiunea urmează să se confrunte cu „alte trei zile dificile” înainte ca temperaturile ridicate să se atenueze.
Mitsotakis le-a mulţumit tuturor participanţilor la eforturile de stingere a incendiilor. El a arătat că pompierii, serviciile de apărare civilă, garda de coastă şi voluntarii sunt cei cărora li se datorează faptul că nu s-au pierdut vieţi omeneşti. Cel mai puternic incendiu este cel declanşat sâmbătă în insula Rodos, o destinaţie turistică populară unde potrivit lui Mitsotakis s-au produs pagube la circa 10% din hoteluri, iar lupta cu flăcările continuă.
Fluxul de știri
0