Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania: izolarea AfD pare să se spargă

© AFP 2024 / JOHN MACDOUGALLSupporters of the right-wing populist Alternative for Germany (AfD) party display an AfD banner during a demonstration by AfD supporters in Berlin on November 7, 2015
Supporters of the right-wing populist Alternative for Germany (AfD) party display an AfD banner during a demonstration by AfD supporters in Berlin on November 7, 2015 - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2023
Abonare
Blocada impusă de partidele mainstream contra partidului suveranist Alternative für Deutschland (AfD), pare să înceapă să se spargă. Liderul conservatorilor germani se arată deschis la colaborări în ceea ce privește politica locală.
BUCUREȘTI, 24 iul -Sputnik. Friedrich Merz, liderul Uniunii Creștin-Democrate de centru-dreapta din Germania (CDU) a declarat că partidul său este dispus să coopereze cu formațiunea suveranistă Alternative für Deutschland (AfD) la nivel politic local.
Într-un interviu acordat duminică postului public de televiziune ZDF, liderul CDU, Friedrich Merz, a exclus categoric posibilitatea de a se alătura unei coaliții cu AfD la nivel național, dar a declarat că un astfel de tabu nu ar trebui să se aplice politicii locale.
„Bineînțeles că suntem obligați să acceptăm voturile democratice”, a declarat Merz. „Și dacă se votează șeful unei autorități districtuale sau un primar care aparține AfD, atunci bineînțeles că găsești modalități de a continua să lucrezi în acel oraș.”
AfD a câștigat luna trecută primul său consiliu districtual din Germania, în landul Thuringia, în estul țării, și a obținut primul său post de primar, în Saxonia-Anhalt, la începutul lunii iulie. Sondajele recente arată că formațiunea populistă de dreapta obține 20-22% din voturi, în urma CDU, cu 26-28% – ambele în fața celor trei partide de centru-stânga, verzi și liberale care formează guvernul german.
Fluxul de știri
0