Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii din Republica Moldova ar putea ieși din nou la proteste

© Sputnik / Rodion ProcaПротест фермеров в центре Кишинева, 22.06.2023
Протест фермеров в центре Кишинева, 22.06.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2023
Abonare
Asociația Forța Fermierilor a anunțat că inițiază consultări urgente cu agricultorii din toată țara pentru a decide următoarele acțiuni în condițiile în care autoritățile au refuzat solicitările organizației.
CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Fermierii din Republica Moldova ar putea ieși din nou la proteste. Agricultorii spun că solicitarea organizației privind întâlnirea cu prim-ministrul Dorin Recean a fost ignorată, astfel, imediat după finalizarea lucrărilor de recoltare a culturilor de primă grupă va fi convocată ședința lărgită a Consiliului organizației.
„În cadrul acestei întruniri va fi luată decizia privind acțiunile noastre în condițiile refuzului autorităților să discute problema introducerii moratoriului la achitarea datoriilor fermierilor micro, mici și mijlocii, măsurii, care îi poate salva de insolvență”, precizează Asociația Forța Fermierilor.
Ei consideră că în prezent a fost declanșat un proces de distrugere a fermierilor micro, mici și mijlocii din țara noastră.

„Foarte mulți fermieri consideră că ceea ce se întâmplă acum, sunt acțiuni premeditate și coordonate, care au drept scop falimentarea mai multor agricultori și preluarea forțată a terenurilor agricole, administrate deocamdată de ei. Vă amintim că conform unor investigații jurnalistice peste 40 procente dinterenuri arabile din țară deja se află în gestiune la două holdinguri, integrate vertical și înregistrate în Cipru, care acum pot profita de situația deplorabilă a agricultorilor din zonele rurale și să transforme Moldova în moșia lor agricolă”, se menționează în comunicatul difuzat pe o rețea de socializare.

Fluxul de știri
0