Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

CNN: armele trimise de americani Kievului sunt furate

© AP Photo / Senior Airman Stephani BargeLivrare de echipament militar în Ucraina
Livrare de echipament militar în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2023
Abonare
O investigație a CNN dezvăluie problemele identificate de autoritățile americane în ceea ce privește destinația armelor, tehnicii și muniției militare către regimul de la Kiev.
BUCUREȘTI, 24 iul -Sputnik. Rețele de infractori, luptători din trupele de voluntari și tradicanți de arme din Ucraine, au furtat și fură arme și echipamente militare din cele furnizate de Occidentul colectiv regimului Zelenski.
De asemenea, raportul inspectorului general atrage atenţia că Departamentul Apărării, care monitorizează toate echipamentele americane trimise Ucrainei, aşa cum cere legea care reglementează controlul exporturilor de arme, s-a confruntat cu „provocări” din pricina colaborării defectuoase a autorităților ucrainene.
De asemenea, autoritățile ucrainene prind doar rețelele de ”pești mici”, care fură cantități mici de arme și de muniție.
„Guvernul SUA rămâne conştient de riscul unei posibile deturnări ilicite şi ia măsuri proactive pentru a atenua acest risc, în strânsă cooperare cu guvernul Ucrainei. Suntem conştienţi că trimitem arme pentru a ajuta Ucraina să se apere într-un conflict activ, şi există riscul ca aceste arme să fie capturate în cazul în care teritoriul încape în mâinile altcuiva - ceea ce se întâmplă în orice război”, a comentat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.
Republicanii au criticat administraţia Biden pentru ceea ce ei consideră a fi o lipsă de control cu privire la ajutorul de miliarde de dolari acordat Ucrainei. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a declarat la începutul acestui an că susţine Ucraina, dar nu „susţine un cec în alb”. Acelaşi sentiment a fost împărtăşit de candidatul republican pentru Casa Albă, Ron DeSantis, guvernatorul Floridei.
Fluxul de știri
0