Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Cei responsabili de moartea jurnalistului de război Sputnik vor fi pedepsiți

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul rus de Externe a declarat sâmbătă că cei responsabili de moartea corespondentului de război Sputnik Rostislav Zhuravlev vor fi pedepsiți.
BUCUREŞTI, 23 iul – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Rusia, Maria Zaharova, a declarat sâmbătă că cei responsabili de moartea corespondentului de război Sputnik Rostislav Zhuravlev, inclusiv cei care au furnizat Kievului muniții cu dispersie, vor fi pedepsiți.
La începutul zilei, Ministerul rus al Apărării a anunţat că Zhuravlev a murit în timpul evacuării din cauza rănilor grave cauzate de explozia submuniţiei cu dispersie, iar patru jurnaliști au suferit răni cu diferite grade de severitate.
„Cei responsabili pentru uciderea brutală a jurnalistului rus vor fi pedepsiți inevitabil. Întreaga povară a responsabilității va fi plasată pe umerii celor care au furnizat protejaţilor lor de la Kiev muniții cu dispersie”, a declarat Zaharova într-o declarație publicată pe site-ul Ministerului rus de Externe, potrivit Sputnik Internaţional.
La începutul zilei, Dmitri Kiselev, directorul general al companiei-mamă a Sputnik, Rossiya Segodnya, l-a descris pe Zhuravlev drept un „profesionist experimentat”, care a fost întotdeauna primul care a furnizat date exacte și importante din zone periculoase.
Șeful Uniunii Jurnaliștilor din Rusia, Vladimir Soloviov, a transmis condoleanțe familiei și colegilor decedatului și a spus că uniunea este pregătită să ofere asistența necesară.
„Munca unui corespondent militar este una dintre cele mai periculoase din lume, fiind una dintre cele mai periculoase domenii ale jurnalismului. Uneori ne pierdem prietenii. Transmit cele mai profunde condoleanțe colegilor, familiei și celor dragi în numele Uniunii ruse a Jurnaliștilor. Doresc colegilor răniţi să se recupereze grabnic”, a spus Soloviov.
De asemenea, Margarita Simonyan, redactorul-șef al RT și al grupului media internaţional Rossiya Segodnya, a comentat dureroasa veste spunând că nimic nu va fi uitat.
„Corespondentul nostru de război, Rostislav Zhuravlev, este mort. Alți colegi sunt răniți. Muniții cu dispersie. Ne amintim de toţi și ne vom aminti totul”, a scris Simonyan pe Telegram.
Fluxul de știri
0