Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

SUA încalcă „toate liniile roșii morale” furnizând Kievului muniții cu dispersie

© AP Photo / Seth WenigReprezentantul permanent rus la ONU, Dmitri Polianski
Reprezentantul permanent rus la ONU, Dmitri Polianski - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2023
Reprezentantul permanent rus la ONU, Dmitri Polianski
Abonare
Statele Unite încalcă „toate liniile roșii morale” furnizând Ucrainei muniții cu dispersie, care l-au ucis pe corespondentul de război Sputnik, Rostislav Zhuravlev, și au rănit alţi jurnalişti, a declarat reprezentantul permanent rus la ONU.
BUCUREŞTI, 23 iul – Sputnik. Statele Unite încalcă „toate liniile roșii morale” furnizând Ucrainei muniții cu dispersie, care l-au ucis pe corespondentul de război Sputnik, Rostislav Zhuravlev, și au rănit, printre alţii, şi pe fotoreporterul agenției de presă, Konstantin Mihalcevski, a declarat sâmbătă reprezentantul permanent rus la ONU, Dmitri Polianski.
„Munițiile cu dispersie furnizate de SUA ucid jurnaliștii în Ucraina. Mă întreb ce crede opinia publică din SUA cu privire la faptul că țara lor încalcă toate liniile roșii morale, în încercarea zadarnică de a salva regimul corupt de la Kiev. Se pare că establishmentul american nu poate decât să dea lecţii altora”, a replicat Polianski.
Trupele ucrainene au lansat sâmbătă un atac de artilerie, în jurul orei 09:00 GMT, asupra unui grup de jurnaliști de la agențiile de știri Izvestia și Sputnik, în timp ce aceştea pregăteau rapoarte despre utilizarea de către Kiev de bombe cu dispersie în regiunea Zaporojie. Patru jurnaliști au fost răniți și unul a fost ucis în atac.
La începutul lunii iulie, Washingtonul și-a anunțat decizia de a trimite muniții cu dispersie în Ucraina, pentru a nu reduce furnizarea către Kiev de obuze de artilerie, în timp ce industria americană crește producția în contextul stocurilor scăzute în rândul membrilor NATO. Joi, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională a Casei Albe, John Kirby, a declarat reporterilor că munițiile cu dispersie pe care le-a furnizat Washingtonul către Kiev au fost deja desfășurate pe câmpul de luptă.
Fluxul de știri
0