Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Justiției a fost la Roma pentru a afla cum funcționează medierea în Italia

© Sputnik / Rodion ProcaVeronica Mihailov-Moraru
Veronica Mihailov-Moraru - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2023
Abonare
Ministrul moldovean al Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a efectuat o vizită de lucru la Roma pentru a evalua modelul italian de mediere în litigiile civile.
CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. Ministerul moldovean de resort subliniază că în Italia există obligativitatea primei ședințe de mediere în unele categorii de cauze civile, înainte ca litigiile să ajungă în instanța de judecată, practică care interesează și partea moldovenească.
Mihailov-Moraru a vizitat Departamentul de elaborare și inspecție a mediatorilor din cadrul Ministerului Justiției din Italia – cel mai mare centru de mediere din Italia.
Care vor fi efectele practice ale acestei vizite (pe lângă costurile legate de deplasare) se va vedea în timp. Deocamdată Ministerul moldovean al Justiției menționează că medierea în procesele civile este o alternativă eficientă, rapidă și care implică mai puține cheltuieli.
Ministerul Justiției precizează că atrage o atenție sporită acestui proces, așa cum analiza oportunității instituirii obligativității examinării unor categorii de litigii în procedura medierii până la etapa adresării în instanța de judecată este unul dintre obiectivele care se regăsesc în Strategia sectorului justiției.
Microfon - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2023
Politică
Deputați și primari din Moldova și România, adunați la un eveniment comun la Slănic
Fluxul de știri
0