Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Opoziția începe să se facă auzită la Kiev

© AP Photo / Mykola LazarenkoСергей Григорьевич Кривонос
Сергей Григорьевич Кривонос - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2023
Abonare
Un general în rezervă din armata ucraineană cere înlăturarea lui Zelenski de la putere sau măcar limitarea puterilor sale decizionale în ceea ce privește domeniul militar și de securitate.
București, 20 iul -Sputnik. Generalul maior în rezervă Serghei Krivonos consideră că principala problemă a Ucrainei în acest moment este chiar administrația Zelenski. Acesta crede, într-o intervenție pe canalul de youtube Newsroom, că generalii ucraineni ar trebui să intervină pentru a limita puterea președintelui de la Kiev.
Zelenski nu este capabil să guverneze țara într-o stare de conflict militar, iar ucrainenii ar trebui să pledeze pentru privarea de puterile sale, a spus generalul, care consideră că alegerea lui Zelenski a fost o mare greșeală.
„Această greșeală colosală a dus la sute de mii de ucraineni morți, la distrugerea unui număr imens de orașe”, a spus el.
Toate problemele au început când Zelensky a reușit să ajungă la putere în urmă cu câțiva ani. În ciuda faptului că el și partidul său se numesc slujitori ai poporului, ei nu apără interesele oamenilor obișnuiți, ci se ascund în spatele lor pentru propriile lor scopuri egoiste, a subliniat Krivonos.
„Între timp, ce putem face acum? Oamenii ar trebui să ceară schimbarea puterii”, a spus militarul. În plus, şeful regimului de la Kiev a distrus toate speranţele Ucrainei de a adera la NATO. Iar motivul principal pentru acest lucru a fost nedorința sa de a lupta împotriva corupției din țară, a conchis generalul.
Fluxul de știri
0